REVIU – Programa d’emprenedoria AVANT (Agencia Valenciana Antidespoblament

La Generalitat Valenciana a través de l’Agenda Valenciana antidespoblament (AVANT) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, van llançar el 24 de setembre de 2020, el programa d’emprenedoria denominat REVIU, perquè persones i famílies s’instal·len en municipis en risc de despoblament.

REVIU és un programa d’emprenedoria que busca assessorar famílies perquè s’instal·len amb projectes de vida als pobles, articuladament amb els ajuntaments i les associacions (que prèviament rebran formació en intermediació cultural).

Basant-se en l’anàlisi realitzada pel personal tècnic de la FVMP i els ajuntaments, s’han centrat en detectar les necessitats i oportunitats de cada territori per a actuar sobre els desequilibris demogràfics i econòmics existents que porten a l’exclusió territorial de les zones rurals.

El seu objectiu principal és dinamitzar l’activitat econòmica en els municipis amb risc de despoblament en la Comunitat Valenciana, perquè es blinden serveis que són importants i que es mantinguen aquells negocis que s’estan perdent per falta de relleu generacional. Que no es tanque cap bar o cap forn, o qualsevol negoci o servei per falta de persones.

Buscant oportunitats en els territoris per a la generació d’ocupació, emprenedoria i especialment relleu generacional

Més informació al web: https://avant.gva.es/va/que-es-reviu

Skip to content